Wie is de m/v/x die alles kan?

Het nieuwe seizoen van Homo universalis, vanaf 30 maart op VRT 1

Dinsdag 19 maart 2024 - Vanaf zaterdag 30 maart strijden opnieuw 100 enthousiaste kandidaten tegen elkaar in Homo universalis op VRT 1. Tien weken lang kan je volgen wie de meest uiteenlopende spelletjes overleeft en uiteindelijk de nieuwe Homo universalis wordt. De iconische locatie, de legendarische luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers zijn gebleven. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten er een extra supporter bijkrijgen in de vorm van de enthousiaste Linde Merckpoel. Zij staat elke aflevering aan de zijlijn om de kandidaten een hart onder de riem te steken of soms ook een schop onder hun kont te geven. En dat leidt tot hartverwarmende, emotionele, maar ook hilarische momenten.

Ook nieuw dit jaar is de doorlopende proef: aan het begin van elke aflevering krijgen de kandidaten een opdracht waar ze de hele uitzending aan kunnen werken. De verliezer van deze opdracht moet helaas ook het spel verlaten. Zo zullen de kandidaten in de eerste aflevering zoveel mogelijk origamivogels moeten vouwen. Degene die op het einde van de aflevering het minst aantal origamivogels heeft gevouwen, ligt er onherroepelijk uit.

Enkele opvallende deelnemers

Aan het begin van de eerste aflevering maken we kennis met Diana, de oudste deelnemer ooit. Ze verovert met haar 92 lentes meteen de harten van de andere kandidaten, maar is ze zo kwiek dat ze zich op het einde ook Homo universalis mag noemen?

Dan is er ook nog Joeri, de tweelingbroer van Jordi, de winnaar van vorig seizoen. Kan Joeri het succes van zijn broer evenaren en zijn titel overnemen? Hij doet er in elk geval alles aan om de titel binnen de familie te houden.

De familie Ranson heeft een gelijkaardig plan. Moeder, zoon én dochter wagen zich samen aan het spel, met maar 1 doel: iemand van hen moet Homo universalis winnen.

Nog een opvallende kandidaat dit seizoen is priester Matthias. Kandidate Amber zorgt voor een bijzonderheid in het spel: zij is zwanger, en dus start Homo universalis eigenlijk met 101 kandidaten. De jongste kandidaat die actief deelnam, was Kas, 17 jaar.

Ook dit jaar doen mensen van alle leeftijden en alle provincies mee aan het spel van hun leven. De provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen zijn het best vertegenwoordigd. Er is ook een kandidaat uit Namen en zelfs iemand die in Barcelona woont.

Wie kroont zich uiteindelijk tot Homo universalis?

Homo universalis: vanaf 30 maart elke zaterdag om 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Homo universalis is een programma van VRT Studio's voor VRT 1.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met