Skip to Content
Zelfde deur, 20 jaar later: Martin Heylen gaat langs in Diksmuide, Drongen, Messelbroek, Vlamertinge en Wervik

Zelfde deur, 20 jaar later: Martin Heylen gaat langs in Diksmuide, Drongen, Messelbroek, Vlamertinge en Wervik

Zelfde deur, 20 jaar later: hoe is het afgelopen met de jonge vrouw die kanker had met uitzaaiingen en besloot om mooie reizen met haar gezin te maken? En zou Yvette, alias DJ  Odette, nog muziek spelen? Martin Heylen gaat onaangekondigd kijken naar wat er twintig jaar later geworden is van mensen in Diksmuide, Drongen, Messelbroek, Vlamertinge en Wervik.

Zelfde deur, 20 jaar later: op maandag 2 november om 20.40 uur op Eén.

Messelbroek

Een vrouw die baarmoederhalskanker had overleefd, was na vier jaar hervallen. Ze besloot om samen met haar man en drie dochtertjes grote reizen te maken, nu het nog mogelijk was. Het zag er twintig jaar geleden niet goed uit, en Martin belt met een bang hart aan.

Wervik

In Wervik woonde Yvette, artiestennaam: DJ Odette. Haar passie was vrije radio maken. Ze had een groot hart voor dieren en was de grote liefde van haar man Willy, een vinkenier. Nu is Yvette er niet meer. Ze laat niet alleen een leegte na, maar ook een oorverdovende stilte, alleen onderbroken door het “suskewiet” van de vinken. Op haar bidprentje valt Martin iets op.

Vlamertinge

Een bakker in Vlamertinge verkocht eind jaren negentig boezems in chocolade. Die waren populair in de Westhoek, vooral op Valentijn en Vaderdag. Er zijn nieuwe erotische eetspeeltjes bijgekomen, en de bakker en bakkerin hebben nu meer werk dan hen lief is.

Diksmuide 

Een getalenteerde schilder en ingenieur maakte zijn talent, carrière en passie ondergeschikt aan zijn blinde dochter. Florimond en zijn vrouw Rita hebben zopas op hun tachtigste nog twee nieuwe huizen gebouwd, met elkaar verbonden, voor henzelf en voor hun dochter Peggy.

Drongen

Aan de rivier woonde een levensgenieter, die De Filosoof van de Leie werd genoemd. Hij wilde zo weinig mogelijk werken en zo veel mogelijk van het leven genieten. Firmin liep niet hoog op met wetten en religie, wou vooral vrij zijn. En hij was een charmeur. Het huisje staat nu leeg. Firmin was een goede buur, zegt de buurvrouw. Maar hij had een duister kantje.

Zelfde deur, 20 jaar later: op maandag 2 november om 20.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos